English Dutch German French
La-Bastide vakantiehuizen Frankrijk

Paardrijden in Frankrijk

Wil je tijdens jouw verblijf in Frankrijk één of meerdere agen paardrijden? In de nabije omgeving van het kleinschalig en kindvriendelijk vakantie domein La-Bastide zijn meerdere maneges om paard of pony te leren rijden. Je kunt zelf paardrijden en te paard de omgeving ontdekken, een paardrijles nemen of een workshop natural horsemanship in Frankrijk volgen.

Paardrijden in Frankrijk

Kijk je liever alleen naar de paardensport? In het nabij gelegen plaatsje Pompadour – het walhalla van iedere paardenliefhebber - worden in de zomermaanden wekelijks wedstrijden voor het paardrijden georganiseerd.

Pony of een buitenrit te paard door de Limousin

Wat is er niet mooier dan paardrijden in de heuvelachtige en beboste omgeving van de Limousin in Frankrijk? Te paard op een bospad de natuur ontdekken en de buitenlucht insnuiven. In de nabije omgeving van La-Bastide zijn verschillende mogelijkheden.

La-Bastide heeft met verschillende maneges in de omgeving contact. Zo hebben wij bijvoorbeeld bij manege de Beiges afgesproken dat je op donderdagmiddag als gevorderde ruiter een buitenrit kan maken. Kinderen kunnen ook onder begeleiding een bosrit maken op de rug van een pony of een paard.

Wil je tijdens jouw vakantie meerdere dagen paardrijden door de Limousin met eventueel een paardrijles, dan kunnen wij dat uiteraard regelen.

Manege de Beiges Huifkar rit 2 uur Paardrijden Limousin met paardrijles?

Met de huifkar door de Haute-Vienne

Ben je zelf niet van het paardrijden, maar vindt je het wel leuk om op een andere manier de omgeving te verkennen? Je kan 3 km buiten Coussac-Bonneval een huifkar met bestuurder reserveren om een buitenrit te maken met z’n tweetjes of met het hele gezin door de Haute-Vienne. De buitenrit duurt ongeveer twee uur en je rijdt over de weg, door bossen en langs de weilanden.

Rondleiding op een Open Range in Rilhac

Op nog geen 10 minuten rijden van Coussac-Bonneval ligt een Open Range. Je waant je als op een echte Amerikaanse range. De Open Range is 200 Ha groot en hier worden quarter horses, paint horses en de zwarte Angus paarden gefokt. Wij hebben contact met de eigenaren en kunnen bij voldoende animo een rondleiding organiseren. Open Range Mandeix, Rilhac 87380 Château-Chervix.

Heb je een eigen paard en zou je graag een workshop willen volgen op deze range, dan zijn hier ook mogelijkheden voor. Je verblijft in een vakantiehuis op het kleinschalig vakantie domein La-Bastide en je paard verblijft op de Open Range in Rilhac.

Website www.openrange.fr

Paarden sport in Pompadour

In het plaatsje Pompadour vindt elk jaar wedstrijden en evenementen plaats in en rond de paarden renbanen. Zo is er een paarden race baan, een cross countrybaan en 5 dressuur ringen waar wedstrijden worden gehouden . De stoeterijen van Pompadour zijn één van de bekendste ter wereld. De nationale stoeterij is de bakermat van het Anglo-Arabische paardenras.

Elk jaar wordt in de maand september een groot evenement in de paardenfokkerij georganiseerd: de Grote Week van Pompadour. Hier ontvangt men de grote elite van het Anglo-Arabische ras en hier vinden de finales van de renkoersen voor jonge paarden plaats. Het evenement trekt enorme aantallen kijkers, zowel professionals uit de paardenwereld als leken. De plaats Pompadour ligt zo’n 10 km van het kleinschalig en kindvriendelijk vakantie domein La-Bastide in Coussac-Bonneval.

Website met agenda van de evenementen: www.haras-nationaux.fr

Adres:
La-Bastide
87500 Coussac-Bonneval
Limousin – Haute Vienne
Frankrijk

Contact:
Eugen en Patricia de Jong
Tel: 0033(0) 555 755 568
Mob: 0033 (0) 610 093 019
E-mail: info@la-bastide.nl

Vakantiehuizen

Zoek je een rustiek vakantiehuis op een kleinschalig vakantie domein in de Limousin aan de rand van de Dordogne? Dan ben je bij La-Bastide aan het juiste adres.

Online reserveren

Is de week dat je op vakantie wilt nog vrij? Kijk in de beschikbaarheidskalender van het betreffende huis en je kunt gelijk online reserveren.

Het weer

De weersverwachtingen in Coussac-Bonneval zijn vandaag:

Wil je de meerdaagse verwachtingen?

Facebook

De facebook pagina vakantiehuizen frankrijk geeft je informatie en reviews over de vakantiehuizen op La-Bastide.

facebook.com/vakantiehuizenfrankrijk

Like onze pagina en maak kans op een gratis verblijf op La-Bastide.

Gratis WIFI

Zowel in het huis als voor op het terras en rond het zwembad beschik je over gratis WIFI.

Vroegboekkorting

Wil je de voorpret voor je vakantie zo vroeg mogelijk laten beginnen. Boek met vroegboekkorting.

Lastminute

Om een optimale verhuur te krijgen hebben we soms een last-minute prijs. Wil je snel op vakantie?