English Dutch German French
La-Bastide vakantiehuizen Frankrijk

Coussac-Bonneval in de Limousin

Het kleinschalige en kindvriendelijke vakantie domein La-Bastide is gevestigd in het plaatsje Coussac-Bonneval in de Limousin in Frankrijk.

Coussac-Bonneval in de Limousin

Coussac-Bonneval is een authentiek Frans dorpje in het zuidelijkste gedeelte van het departement de Haute-Vienne aan de rand van de Dordogne (10 km) en de Correze (10 km). Kijk je op de kaart, dan ligt het dorpje Coussac-Bonneval ligt midden in de driehoek die gevormd wordt door de steden Limoges (38 km van Coussac-Bonneval), Brive (50 km van Coussac-Bonneval) en Periquex (70 km van Coussac-Bonneval).

Dankzij de centrale ligging van het dorpje Coussac-Bonneval kun je profiteren van twee uitersten. Aan de ene kant tref je de rust en het landelijke in de omgeving van het kleinschalige en kindvriendeljike vakantie domein La-Bastide en tegelijkertijd is de gezellige drukte van de grote steden nooit ver weg.

Coussac-Bonneval een authentiek Frans dorp

Wil je de authentieke sfeer van een Frans dorp beleven, dan kan dat in Coussac-Bonneval. Het dorp telt in totaal 1379 inwoners. Vanuit je vakantiehuis loop makkelijk naar de franse bakker om een vers baquette en croissants te kopen voor je ontbijt. Wil je ’s avonds heerlijk barbecueën kun je bij de ambachtelijke slager voor een lekkere Limousine steak terecht. Voor de andere dagelijkse boodschappen kun je prima bij de kleine supermarkt Vival terecht.

Wil je gemakkelijk en uit eten dan zijn er twee barretjes en een restaurant waar je een echte Franse Plat du Jour kunt eten. Ook prijkt er in het centrum de torens van het château van de familie Bonneval, die hier nog steeds eigenaar van zijn en een gedeelte van het jaar ook nog in wonen.

In Coussac-Bonneval is ook een klein trein station, vanwaar je met de trein bijvoorbeeld een keer naar Limoges of Saint Yrieix la Perche kunt gaan of zuidelijker via Pompadour naar Brive. De trein komt driemaal per dag, dus plan uw trein reis wel van tevoren.

Kasteel Château de Bonneval

Het kasteel van Coussac-Bonneval heeft een lange geschiedenis en één die zo bijzonder is, omdat dit kasteel nog steeds eigendom is van de familie Bonneval. Het kasteel van Coussac-Bonneval ligt in het centrum van het dorp Coussac-Bonneval. Zodra je het dorp binnenrijdt zie je het indrukwekkende Château de Bonneval dat in 930 is gebouwd. Elke hoek van het kasteel heeft een grote ronde toren. De Donjon is de meest verbazing wekkende.

Vindt je het leuk om het kasteel een keer van binnen te bekijken, reserveer dan je bezoek bij het Office du Tourisme in Coussac-Bonneval tel. 0033(0)555084581 of 0033(0)629194906.

Website's: www.chateaudebonneval.com en www.coussac-bonneval.com

Office du Tourisme Limousin

Naast verschillende informatie die op het kleinschalige en kindvriendelijke vakantie domein La-Bastide te verkrijgen is, is er ook een Office du Tourisme in Coussac-Bonneval. Hier kun je alle informatie krijgen over de Limousin. Wil je een leuke kinderactiviteit ondernemen of specifieke informatie over de regio verkrijgen, het Office du Tourisme Limousin helpt je graag op weg.

Het Office du Tourisme ligt op loopafstand van La-Bastide, tegenover het kasteel van Coussac-Bonneval.

Website: www.coussac-bonneval.com

Ambachtelijke slager in Coussac-Bonneval

In het centrum van Coussac-Bonneval is een ambachtelijke slager, geboren en getogen in Coussac-Bonneval. Hier vindt je het overheerlijke vlees van de Limousine koe of de eigengemaakte en regionale producten als de bekende Franse rilette of overheerlijke worstjes. De ambachtelijke slager in Coussac-Bonneval heeft in de regio een goede bekendheid, waardoor de fransen vanuit de Haute-Vienne het vlees komen halen.

Kleinschalig en kindvriendelijk vakantie domein La-Bastide

Het kleinschalige en kindvriendelijke vakantie domein La-Bastide bestaat uit acht vakantiehuizen en twee zwembaden en een stromend beekje. La-Bastide ligt op loopafstand van het authentieke dorpje Coussac-Bonneval, in de zuidelijkste streek van de Haute-Vienne, van de regio Nouvelle-Aquitaine, op nog geen 10 km van de streken de Dordogne en de Corrèze.

Bekijk de ligging van La-Bastide en het dorp Coussac-Bonneval op google maps.
www.maps.google.com

Adres:
La-Bastide
87500 Coussac-Bonneval
Limousin – Haute Vienne
Frankrijk

Contact:
Eugen en Patricia de Jong
Tel: 0033(0) 555 755 568
Mob: 0033 (0) 610 093 019
E-mail: info@la-bastide.nl

Vakantiehuizen

Zoek je een rustiek vakantiehuis op een kleinschalig vakantie domein in de Limousin aan de rand van de Dordogne? Dan ben je bij La-Bastide aan het juiste adres.

Online reserveren

Is de week dat je op vakantie wilt nog vrij? Kijk in de beschikbaarheidskalender van het betreffende huis en je kunt gelijk online reserveren.

Het weer

De weersverwachtingen in Coussac-Bonneval zijn vandaag:

Wil je de meerdaagse verwachtingen?

Facebook

De facebook pagina vakantiehuizen frankrijk geeft je informatie en reviews over de vakantiehuizen op La-Bastide.

facebook.com/vakantiehuizenfrankrijk

Like onze pagina en maak kans op een gratis verblijf op La-Bastide.

Gratis WIFI

Zowel in het huis als voor op het terras en rond het zwembad beschik je over gratis WIFI.

Vroegboekkorting

Wil je de voorpret voor je vakantie zo vroeg mogelijk laten beginnen. Boek met vroegboekkorting.

Lastminute

Om een optimale verhuur te krijgen hebben we soms een last-minute prijs. Wil je snel op vakantie?