English Dutch German French
La-Bastide vakantiehuizen Frankrijk

Kastelen in de Limousin

In de Limousin liggen veel kastelen en ruines van kastelen. Waarom er zoveel kastelen of ruines zijn heeft te maken met het feit dat de Limousin in de middeleeuwen precies tussen twee grootheden in zat.

Kastelen in de Limousin

De Franse koning in het Noorden en Aquitaine in het Zuiden. Om uitbreiding van één van deze twee te voorkomen moest de Limousin zich verdedigen. De meeste kastelen zijn dan ook in de 11e eeuw gebouwd.

Kastelen in de omgeving van het kleinschalig en kindvriendelijk vakantie domein La-Bastide

In de nabije omgeving van je vakantiehuis op het kleinschalig en kindvriendelijk vakantie domein. La-Bastide liggen verschillende kastelen en ruines van kastelen om te bezichtigen. Op loopafstand van La-Bastide vindt je al het kasteel van Coussac-Bonneval.

We hebben een aantal kastelen in de Limousin voor je op een rij gezet:

Ook de route van Richard Leeuwenhart of Richard Coeur de Lion zoals hij in Frankrijk heet, leidt je over 180 kilometer langs 19 kastelen of andere bijzondere bouwwerken.

Kasteel Château de Coussac-Bonneval

Het kasteel Château de Coussac-Bonneval ligt op nog geen 800 meter van je vakantiehuis. Het is midden in het centrum van Coussac-Bonneval gelegen en is nog steeds in privé eigendom van de familie Bonneval.

Het kasteel van Coussac-Bonneval werd gebouwd in het jaar 930 en ligt op een strategische positie. Het was één van de forten die de grens van de Aquitaine verdedigde. Het was eigendom van een ridder van Bonneval sinds de bouw. Men komt het kasteel binnen via een ophaalbrug, van waar je een rondleiding krijgt door de geschiedenis van het kasteel en de familie Bonneval.

Vindt je het leuk om het kasteel een keer van binnen te bekijken, reserveer dan je bezoek bij het Office du Tourisme in Coussac-Bonneval tel. 0033(0)555084581 of 0033(0)629194906.

Website: www.chateaudebonneval.com en www.coussac-bonneval.com

Kasteel Château de Pompadour

Het kasteel Château de Pompadour ligt op ongeveer 15 minuten rijden van het kleinschalig en kindvriendelijk vakantiedomein La-Bastide. Het is één van de oudste landgoederen van de Limousin, maar werd pas echt bekend dankzij Lodewijk de 15e. Hij heeft in 1745 het kasteel inclusief de titel van markiezin gegeven aan de dame die al jaren zijn favoriet was: Madame de Pompadour.

In 1951 begint de markiezin een fokprogramma voor renpaarden. Wat de basis is van de geschiedenis van de nationale stoeterij van Pompadour. Het fokprogramma start in 1816 met Arabische en Engelse paardenrassen, waaruit het Anglo-Arabische ras is voortgekomen. Er is dan ook een grote paardenrenbaan gebouwd tegenover het kasteel Château de Pompadour om zo een nog betere selectie te kunnen maken. Tijdens de rondleiding door het kasteel zie je ook deze geschiedenis terug.

Kasteel Château de Hautefort

Op een klein uurtje rijden van het kleinschalig en kindvriendelijk vakantie domein La-Bastide ligt het kasteel Château de Hautefort. Het is gelegen in het Noorden van de Dordogne grenzend aan de Corrèze en de Haute Vienne.

Het kasteel Château de Hautefort is een imposant kasteel wat je zonder rondleiding op eigen gelegenheid mag bezichtigen. En daarna nog een mooie wandeling door de kasteel tuinen kunt maken.

Website: www.chateau-hautefort.com

Kasteel Château de Jumilhac le Grand

Op een half uurtje rijden van het kleinschalig en kindvriendelijk vakantie domein La-Bastide ligt het kasteel Château de Jumilhac le Grand in de Dordogne. Het kasteel Château de Jumilhac le Grand is gebouwd tussen de 12e en de 15e eeuw, met als doel de mensen in die tijd een veilige plek tijdens de oorlogen te geven.

Het kasteel is net zo interessant van binnen als van buiten. Om van de sfeer te genieten en terug te gaan in de middeleeuwse tijd worden er nachtelijke rondleidingen georganiseerd. Hierbij wordt je rondgeleid door een personage uit de middeleeuwen. Het verhaal wordt verteld in het licht van kaarsen en fakkels. Zeker een bezoekje waard tijdens je vakantie.

Website: www.jumilhac.net

Adres:
La-Bastide
87500 Coussac-Bonneval
Limousin – Haute Vienne
Frankrijk

Contact:
Eugen en Patricia de Jong
Tel: 0033(0) 555 755 568
Mob: 0033 (0) 610 093 019
E-mail: info@la-bastide.nl

Vakantiehuizen

Zoek je een rustiek vakantiehuis op een kleinschalig vakantie domein in de Limousin aan de rand van de Dordogne? Dan ben je bij La-Bastide aan het juiste adres.

Online reserveren

Is de week dat je op vakantie wilt nog vrij? Kijk in de beschikbaarheidskalender van het betreffende huis en je kunt gelijk online reserveren.

Het weer

De weersverwachtingen in Coussac-Bonneval zijn vandaag:

Wil je de meerdaagse verwachtingen?

Facebook

De facebook pagina vakantiehuizen frankrijk geeft je informatie en reviews over de vakantiehuizen op La-Bastide.

facebook.com/vakantiehuizenfrankrijk

Like onze pagina en maak kans op een gratis verblijf op La-Bastide.

Gratis WIFI

Zowel in het huis als voor op het terras en rond het zwembad beschik je over gratis WIFI.

Vroegboekkorting

Wil je de voorpret voor je vakantie zo vroeg mogelijk laten beginnen. Boek met vroegboekkorting.

Lastminute

Om een optimale verhuur te krijgen hebben we soms een last-minute prijs. Wil je snel op vakantie?