English Dutch German French
La-Bastide vakantiehuizen Frankrijk

Golfen in de Limousin in Frankrijk

Ook in de Limousin spelen steeds meer mensen golf, zowel jongeren als ouderen. Het leuke is, dat het niet uit maakt wat het niveauverschil is, als je met elkaar speelt. Want voor de uiteindelijke puntentelling wordt voor iedere golfer met zijn/haar persoonlijke handicap gerekend.

Golfen in de Limousin in Frankrijk

Golfen is een echte natuursport. Je speelt vaak op de mooiste banen met oude bomen, grote vijverpartijen en verre uitzichten. In Frankrijk zijn zeer veel verschillende soorten golfbanen gelegen, van door de duinen aan zee tot in de bergen, waar men zomers golft en ’s winters skiet. Ook in de Limousin waar ons kleinschalig vakantie domein La-Bastide is gelegen, zijn verschillende golfbanen op een afstand van een half uur tot een goed uur rijden.

Op een aantal golfbanen in de Limousin bestaat de mogelijkheid om zonder golfvaardigheidsbewijs (GVB) te spelen, zodat ieder kennis kan maken met deze mooie sport.

Golfen op vakantie uw favoriete bezigheid?

Is golf één van je favoriete bezigheden en een heerlijke sport om te ontspannen. Waarom zou je dan niet één of meerdere dagen gaan golfen op je vakantie.

We hebben een aantal mooie golfbanen op een rij gezet:

Golfbanen in de Limousin

DeLimousin heeft verschillende banen van 9 of 18 holes. De greens in de Limousin zijn echt 100 % groen. De golfbanen gaan volledig op in het franse landschap. De rust en het uitzicht maakt het golfen in de limousin een totale beleving. Zowel de starters als de ervaren spelers kunnen in de Limousin hun slag slaan op de golfbanen in Limoges, Saint Junien, Panazol, Aubazine, en Brive.

Golfbaan de la Porcelaine, Limoges (18 holes)

De golfbaan de la Porcelaine is een zeer heuvelachtig terrein. Een droombaan voor spelers van alle niveaus. De natuurlijke hindernissen als bossen, beekjes, waterplassen en bunkers hebben de baan zo aantrekkelijk mogelijk gemaakt en ligt op nog geen tien kilometer vanaf Limoges. Het terrein is 75 ha groot en bestaat uit 18 holes.

De driving range heeft een sterke helling waardoor je tijdens het trainen een schitterend uitzicht hebt over de Limousin. De baan is het gehele jaar geopend behalve op de dinsdag in de maanden november t/m maart.

18 holes - PAR 72 - 6035 m - slope rating 135 - SSS 72.
Adres: Allée de Celicroux Panazol

Website: www.golf-porcelaine.com

Golfbaan de Limoges Saint Lazare (18 holes)

De Golfbaan Saint lazare ligt 5 minuten van het stadscentrum van Limoges. De baan is lang en vlak met interessante roughs aan de buitenkant. De baan beslaat 55 ha grond en is voor de golfliefhebber een sportieve uitdaging. Om de baan te bespelen moet je in het bezit zijn van een licentie.

De golfbaan in Limoges is het gehele jaar open behalve 01/01. 01/05, en 25/12.
18 holes - 72par – 6222 meter – 120 – 124 slopes
Adres: 26 Avenue du Golf, 87000 Limoges

Website: www.golfclublimoges.com

Golfbaan de Saint Junien (18 holes)

De golfbaan van Saint Junien is een oase van rust en recreatie voor golfers. Niet alleen vind je hier een schitterende 18 holes golfbaan maar ook een gastronomisch restaurant Of je nu net met golfen begint of dat je een ervaren speler bent alles draait erom dat golfen een plezier is en blijft.

18 holes – PAR 72 – 5516 meter – slope rating 129
Adres: les Jouberties 87200 Saint Junien

Website: www.golfdesaintjunien.com

Golfbaan de Périgueux (18 holes)

De golfbaan van Périguex ligt op het Domaine de Saltgourde, zo’n 75 km gelegen van het kleinschalige vakantie domein La Bastide Coussac-Bonneval. Een goed onderhouden 18 holes baan waar iedere golf speler met veel plezier een baan zal lopen.

18 holes – PAR 72 – 6028 meter – slope rating 126
Adres: Domaine de Saltgourde 24430 Marsac-sur-l'Isle

Website: www.golfdeperigueux.com

Golfbaan du Coiroux (9 en 18 holes, pitch and putt)

De Golfbaan de Golf de Coiroux in Aubazine heeft een baan van 5345 meter lang en 18 holes. Daarnaast vindt u er een compacte 9 holes baan en een pitch en putt. Het is daarmee de enige golfbaan met 27 holes in de Limousin. De baan heeft een ideale bodem en is daardoor vrijwel het gehele jaar bespeelbaar. Ook de kleinere 9 holes baan doen aan kwaliteit en uitdaging zeker niet onder aan de grotere 18 holes baan.

18 holes – PAR 70 – 5345 meter – slope rating 123
9 holes cpmpact – 4716 meter- slope rating 120
Adres: Beynat 19190 Aubazine

Website: www.golf-coiroux.com

Golfbaan de Brive Planchetorte (18 holes)

De Golfbaan van Brive ligt in het dal van de Planchetorte en ligt op slechts enkele kilometers van Brive – la – gaillarde. De Golfbaan is makkelijk bereikbaar via de A20 en A89. Ook Lac du Cause, een groot recreatiemeer, ligt vlakbij. De baan bestaat uit 18 holes over een terrein van 54 hectare. Er zijn twee putting greens en een driving range met 14 plaatsen.

18 holes – PAR 71 – 5847 meter – slope rating 135
Adres: Vallée de Planchetorte 19100 Brive-la-Gaillarde

Website: www.golfdebrive.com

Golfarrangement

Wil je een geheel verzorgd golfarrangement en spelen op de mooiste golfbanen van de Limousin? Kijk onder onze arrangementen.

Adres:
La-Bastide
87500 Coussac-Bonneval
Limousin – Haute Vienne
Frankrijk

Contact:
Eugen en Patricia de Jong
Tel: 0033(0) 555 755 568
Mob: 0033 (0) 610 093 019
E-mail: info@la-bastide.nl

Vakantiehuizen

Zoek je een rustiek vakantiehuis op een kleinschalig vakantie domein in de Limousin aan de rand van de Dordogne? Dan ben je bij La-Bastide aan het juiste adres.

Online reserveren

Is de week dat je op vakantie wilt nog vrij? Kijk in de beschikbaarheidskalender van het betreffende huis en je kunt gelijk online reserveren.

Het weer

De weersverwachtingen in Coussac-Bonneval zijn vandaag:

Wil je de meerdaagse verwachtingen?

Facebook

De facebook pagina vakantiehuizen frankrijk geeft je informatie en reviews over de vakantiehuizen op La-Bastide.

facebook.com/vakantiehuizenfrankrijk

Like onze pagina en maak kans op een gratis verblijf op La-Bastide.

Gratis WIFI

Zowel in het huis als voor op het terras en rond het zwembad beschik je over gratis WIFI.

Vroegboekkorting

Wil je de voorpret voor je vakantie zo vroeg mogelijk laten beginnen. Boek met vroegboekkorting.

Lastminute

Om een optimale verhuur te krijgen hebben we soms een last-minute prijs. Wil je snel op vakantie?