English Dutch German French
La-Bastide vakantiehuizen Frankrijk

Steden in de Limousin

Franse steden en dorpjes in de omgeving van La-Bastide. Een dagje op stap is zeker ook vakantie. Zo hebben we een aantal authentieke dorpjes en franse steden die het bezoeken waard zijn voor je op een rijtje gezet. Maar er zijn er natuurlijk zeker meer.

Steden in de Limousin

Winkelen, struinen of wandelen door de straten van de Franse steden of authentieke dorpjes.

Wat is er niet heerlijker om de hoofdstad van de Limousin of de Dordogne al wandelend door de pittoreske straatjes van de stad te ontdekken. Of je kiest een mooie wandeling door één van de Les plus beaux villages van de streek en je struint langs de snuisterij en delicatesse winkeltjes die de streek rijk is. Waarna je weer heerlijk terugkeert in je vakantiehuis op het kleinschalig en kindvriendelijke vakantie domein La-Bastide.

Grote steden

Pittoreske dorpjes, Les plus beaux villages de France

Historisch dorp

Grote steden

Limoges de hoofdstad van de Limousin

Limoges is de hoofdstad van het departement Haute-Vienne en van deFranse regio Limousin. Limoges ligt op zo’n 40 minuten rijden van het kleinschalig en kindvriendelijk vakantiedomein La-Bastide. Je kunt via verschillende mooie binnendoor routes er naartoe rijden.

Limoges staat bekend om zijn witte porselein en er zijn verschillende porseleinfabrieken (winkels) te bezichtigen, waar je wellicht een leuk aandenken van je vakantie kunt kopen.

De oorsprong van Limoges gaat decennia terug. Naast allerlei oude gebouwen die de stad rijk is, is er op de Place de la Motte 'Les Halles'. Dit is een grote overdekte markthal. Deze Jugendstil hal is in 1889 gebouwd door Mr. Leesque en Mr. Pesce. In deze hal is er elke ochtend een versmarkt waar je de streekproducten en ingrediënten kunt kopen. De auto kun je het makkelijkste in parking La Motte onder Les Halles parkeren.

Het monument bij uitstek van de stad is de kathedraal Cathédrale Saint Etienne. Een opmerkelijk voorbeeld van gotische kunst. Naast de kathedraal bevinden zich de botanische tuinen van de bisschop. Mooie terras tuinen die boven de rivier de Vienne hangen. Heerlijk om rond te slenteren en ondertussen de vele plantensoorten van de botanische tuin te bewonderen.

Elke derde vrijdag van de maand oktober onthaalt de la Rue de Boucherie een groots gastronomisch feest. Hierbij worden enkele specialiteiten van Limoges onder de aandacht gebracht. Een culinaire afspraak om niet te missen.
Om te genieten van het prachtige zicht op de kathedraal en de pittoreske Etienne brug die over de Vienne loopt mag je als wandelaars het zeker niet nalaten de oevers tegenover de oude stad te begeven.

Périgueux in de Dordogne

Périgueux is de oudste stad van de Dordogne en dateert uit de Romeinse tijd. Het is dan ook zo dat het gehele stadsgezicht beschermd is door de Franse monumentenzorg.

In Périgueux kun je heerlijk door de straatjes en de steegjes van de Puy Saint Front rondstruinen en de mooie kathedraal La Cathédrale Saint-Front van de stad is zeker een bezoekje waard. Ook de Rue de Limogeanne bestaat uit mooie renaissance gebouwen. Périgueux is een chique provincie stad met mooie kleine straatjes en winkeltjes. Veel daarvan gericht op lekkernijen en producten uit de streek.

Périgueux is de hoofdstad van de Périgord die beroemd is om zijn uitstekende keuken. Elke dag is er in Périgueux de marche des Fermiers (boerenmarkt) en op woensdag en zaterdag is deze groter van opzet.

Bezienswaardigheden van Périgueux

- Kathdraal de Saint-Front.
Website: www.amiscathedralesaintfront.fr

- Musea – Musée de Perigord.
Website: www.musee-perigord.museum.com

- Musee militaire.
Website: www.museemilitaire-perigord.fr

- Tromp L’oeil de Perigeux (gezichtsbedrog)

- Vesanne – Galloromaans museum over opgegraven villa.
Website: www.perigueux-vesunna.fr

Jaarlijks terugkerende evenementen

Elk jaar zijn er terugkerende evenementen in de stad Périgueux
- Jazz concerten in Juli en Augustus
- Bloemenfestijn in Mei
- Nachtmarkten in Juli en Augustus
- Orgel festival in Julie en Augustus
- Mimos – internationaal mime festival eind Juli begin Augustus

Heerlijk wandelen door de binnenstad van Périgueux

Er zijn voldoen de bezienswaardigheden en evenementen. Périgueux is daarentegen ook een heerlijke stad om doorheen te slenteren of te wandelen.

De oude binnenstad van Périgueux is autovrij en een wirwar van kleine straatjes en steegjes waarbij je heerlijk op een gezellig pleintje onder de platanen kunt lunchen of een lekkere ambachtelijke ijscoupe kunt nuttigen.

Brive

Brive-La-Gaillarde ofwel vaak Brive genoemd is een gemeente in het Franse departemenet Corrèze. De Corrèze is net als de Haute Vienne een onderdeel van de Limousin.

Brive is een gezellige gemoedelijke stad. Mooie architectonische panden in een hirstorisch centrum. Kleine speciaal zaken op allerlei gebied wisselen elkaar af. Zeker de moeite waard is de zaterdagochtend markt in het centrum van Brive.

Bekijk hier de plattegrond van Brive: www.viamichelin.fr

Meer info over evenementen en de stad www.brive.fr

Pittoreske dorpjes

Ségur-le-Château

Ségur-le-Château behoort tot Les plux beaux villages van Frankrijk en is op nog geen tien minuten rijden van het kleinschalig en kindvriendelijk vakantie domein La-Bastide. Ségur-le-Château is een gemeente in het Franse departement de Correze in de Limousin.

Het dorpje ligt aan de ruïne van een 12e eeuws kasteel. Vele eeuwen geleden is het verwoest en nooit meer opgebouwd. Ségur-le-Château is een van de 100 mooiste dorpjes van Frankrijk. Er is een mooie wandeling door het dorp en er zijn een aantal restaurantjes waar je gezellig kunt lunchen.

In Juli en Augustus is er in Ségur-le-Château op elke maandagavond een marché de Pays waar je de streek producten bij de markt kraampjes kunt kopen en kunt laten bereiden op de BBQ. Daarna nuttig je dit aan één van de lange tafels met een lekker glas wijn en live muziek en geroezemoes op de achtergrond.

Collonges-la-Rouge

Het plaatsje Collonges-la-Rouge is een middeleeuws dorp en heeft ook het label Les plus beaux villages de France. Haar naam heeft ze te danken aan de rode zandsteen waarmee alle huizen zijn gebouwd.

Collonges-la-Rouge is echt aller-liefelijkst, vele kleine huisjes, sommige met een trappetje andere met een torentje. Het plaatsje bestaat uit smalle straatjes met toeristische winkels met leuke hebbedingetjes.

Tevens biedt het verschillende restaurants waar je heerlijk kunt eten. Collonges-la-Rouge is leuk om in combinatie aan te doen met bijvoorbeeld de grotere stad Brive.

Historisch dorp

De ruines van Oradour-sur-Glane

Ongeveer een uur rijden van het vakantie domein La-bastide liggen de ruines van Oradour-sur-Glane. Een monumentsdorp van de gruweldaden die tijdens de tweede wereldoorlog hebben plaatsgevonden. Het dorp werd door een SS eenheid verwoest en is als monument gebleven zoals het toen door de Duitsers is achter gelaten.

Oradour-sur-Glane is een zeer indrukwekkend dorp om te bezichtigen. We hebben al veel gasten gehad die het dorp een bezoek hebben gebracht en zeer onder de indruk waren.

Website: www.oradour.org

Adres:
La-Bastide
87500 Coussac-Bonneval
Limousin – Haute Vienne
Frankrijk

Contact:
Eugen en Patricia de Jong
Tel: 0033(0) 555 755 568
Mob: 0033 (0) 610 093 019
E-mail: info@la-bastide.nl

Vakantiehuizen

Zoek je een rustiek vakantiehuis op een kleinschalig vakantie domein in de Limousin aan de rand van de Dordogne? Dan ben je bij La-Bastide aan het juiste adres.

Online reserveren

Is de week dat je op vakantie wilt nog vrij? Kijk in de beschikbaarheidskalender van het betreffende huis en je kunt gelijk online reserveren.

Het weer

De weersverwachtingen in Coussac-Bonneval zijn vandaag:

Wil je de meerdaagse verwachtingen?

Facebook

De facebook pagina vakantiehuizen frankrijk geeft je informatie en reviews over de vakantiehuizen op La-Bastide.

facebook.com/vakantiehuizenfrankrijk

Like onze pagina en maak kans op een gratis verblijf op La-Bastide.

Gratis WIFI

Zowel in het huis als voor op het terras en rond het zwembad beschik je over gratis WIFI.

Vroegboekkorting

Wil je de voorpret voor je vakantie zo vroeg mogelijk laten beginnen. Boek met vroegboekkorting.

Lastminute

Om een optimale verhuur te krijgen hebben we soms een last-minute prijs. Wil je snel op vakantie?