English Dutch German French
La-Bastide vakantiehuizen Frankrijk

Wandelen in Frankrijk

Eén of meerdere dagen wandelen in uw vakantie is fantastisch om de schitterende omgeving in Frankrijk goed te verkennen. U loopt langs kronkelende beekjes, door pittoreske Franse dorpjes of door de landelijke weilanden, waar u de heerlijke schone lucht van Frankrijk inademt.

Wandelen in Frankrijk

Tijdens het wandelen ziet u oude eiken, wilde fruit en kastanje bomen, bosschages, beekjes die uitmonden in meertjes of meren.

Wandelen vanuit La-Bastide

Vanaf het kleinschalige vakantiedomein La-Bastide, waar u in één van de vakantiehuizen verblijft, kunt u al gelijk aan een mooie wandelroute beginnen. Al vrij snel komt u bijvoorbeeld langs een appelgaard of een Limousine koe, waar de streek zo bekend om staat. De Limousin in Frankrijk is meer dan een zomerbestemming om te wandelen.

Wandelen in Frankrijk Wandelen in Frankrijk Wandelen in Frankrijk Wandelen in Frankrijk Wandelen in Frankrijk

Elk seizoen heeft zijn charme. Het voorjaar met ontluikend groen en de bloeiende fruitbomen, de zomer alles in bloei en het aangename weer, de herfst met alle bomen in een pallet aan kleuren en de winter met nog weidsere vergezichten. Na het wandelen in deze streek in Frankrijk strijkt u neer in de gezellige sfeer van uw vakantiehuis op La-Bastide.

Wandelroutes door de Franse heuvels

Op 5 minuten afstand vanaf La-Bastide ligt het schitterende landgoed “Chauffaille”, 198 hectare groot met een mooie wandelroute. In het centrum van Coussac-Bonneval en ook net erbuiten zijn verschillende wandelroutes van 2,5 tot 12 km uitgezet. Deze leiden u over de heuvels van de Limousin. Op meerdere andere plaatsen zijn mooie, afwisselende wandelroutes uitgezet en allen niet ver van La-Bastide. Zo is er een dorpswandeling door het les plus beaux village de France Ségur-le-châateau of een wandelroute over de heide van la Roche l’Abeille.

Voor ieder wat wils van zware tot lichtere wandelingen over de schitterende heuvels van de Limousin. Hieronder hebben we een paar leuke wandelroutes voor u op een rij gezet:

Le domaine & château de Chauffaille

Op 5 minuten afstand van La-Bastide ligt het schitterende domein met het château Chauffaille uit 1600. Op dit domein liggen nog verschillende mooie oude gebouwen als een statig kasteel, een (trouw) kapelletje, oude boerderijen in goed onderhouden staat.

Over dit domein is een mooie wandelroute uitgezet van ongeveer een uur. Heerlijk om over de paden te wandelen, de bossen te verkennen met uw kinderen of een heerlijke plek om uw hond te laten rennen.

Les Landes du Cluzeau et de la Flotte

Op een kwartier rijden van La-Bastide begint de schitterende wandeling van les Landes de la Flotte. Hier waant u zich in een andere omgeving, de groene heuvels en dalen maken hier plaats voor een rotsachtige heide omgeving. Aan de hand van borden en meerdere uitkijkpunten wordt u gewezen op de bijzondere natuur, vogels en vergezichten van les Landes de la Flotte.

Geocaching

Wilt u samen of met uw kinderen iets leuks ondernemen, dan kunt u aan de slag met geocaching. Iemand verstopt op een bijzondere plaats, meestal in de natuur, een waterdichte doos met daarin een logboek en verder een aantal leuke voorwerpen om te ruilen. Download de geocaching app op uw telefoon en ga aan de slag. Rondom La-Bastide zijn er een aantal uitgezet.

Uitleg over geoccaching vindt u op: www.geocaching.com

Uw eigen wandelroute uitstippelen

En natuurlijk kunt u ook zelf uw eigen wandelroute uitstippelen. Een handige website is www.randonnee-hautevienne.com of wandel met een gedetailleerde wandelkaart van de Limousin, dat is kaartnummer 2033, schaal 1:250.

Bijvoorbeeld te koop bij: www.dezwerver.nl of www.jvw.nl

Adres:
La-Bastide
87500 Coussac-Bonneval
Limousin – Haute Vienne
Frankrijk

Contact:
Eugen en Patricia de Jong
Tel: 0033(0) 555 755 568
Mob: 0033 (0) 610 093 019
E-mail: info@la-bastide.nl

Vakantiehuizen

Zoek je een rustiek vakantiehuis op een kleinschalig vakantie domein in de Limousin aan de rand van de Dordogne? Dan ben je bij La-Bastide aan het juiste adres.

Online reserveren

Is de week dat je op vakantie wilt nog vrij? Kijk in de beschikbaarheidskalender van het betreffende huis en je kunt gelijk online reserveren.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven, volg onze social media kanalen en schrijf je in voor de La-Bastide nieuwsbrief die een paar keer per jaar verschijnt.

Het weer

De weersverwachtingen in Coussac-Bonneval zijn vandaag:

Wil je de meerdaagse verwachtingen?

Facebook

De facebook pagina vakantiehuizen frankrijk geeft je informatie en reviews over de vakantiehuizen op La-Bastide.

facebook.com/vakantiehuizenfrankrijk

Like onze pagina en maak kans op een gratis verblijf op La-Bastide.

Gratis WIFI

Zowel in het huis als voor op het terras en rond het zwembad beschik je over gratis WIFI.

Vroegboekkorting

Wil je de voorpret voor je vakantie zo vroeg mogelijk laten beginnen. Boek met vroegboekkorting.

Lastminute

Om een optimale verhuur te krijgen hebben we soms een last-minute prijs. Wil je snel op vakantie?